Loading...
ИНФОРМАЦИЯ 2018-04-11T13:55:06+00:00

“Винаги се старай да бъдеш полезен, но никога не се старай да бъдеш незабележим.“

Мария фон Ебнер-Ешенбах
копирен-център-copy-center-chudennsvyat-razdelitel

Често задавани въпроси (FAQ).

Опитайте тук преди да потърсите в БЛОГА информацията, от която се нуждаете.
Доста често нашите клиенти имат идентични запитвания.

 

копирен-център-copy-center-chudennsvyat-razdelitel

1. Има ли изискване за минимално количество при поръчка?

Заради спецификата на печатния процес при тапети, фолио, банери и плакати,искваме минимум 1м? от материал при поръчка.
При печатa на визитки,флаери и други рекламни материали,печатани на лазарен принтер минималното количество е по договаряна,ако е извън посочените в сайта стандарти,При печат върху фото хартия, канава или арт картИни с пигментни мастила такова изискване няма.Препоръчително да се използва максималната печатаема ширина на материалите.

2. Какви са сроковете за изпълнение на поръчка?

В повечето случаи от подаване на заявката и необходимите работни проекти/файлове до изготвяне на готовата продукция са нужни от един до три дни. Възможни са изключения, ако става въпрос за по-специфичен материал, който липсва на склад. Пратете запитване и нашите колеги ще ви дадат точен срок за изпълнение в зависимост от нашата заетост и спешността на вашата поръчка.

3. Какви са максималните размери на печат?

В общия случай те зависят от ширината на печатната медия, която се използва. При различните материали тя е различна. Използваме принтери с различни ширини, според приложението и желанията на клиента. За дигитален лазерен печат максималния размер за печат е 318 х 477мм. При печат върху фото хартии, арт медии и канаваца, с над 10 мастила на Epson PRO максималната ширина е до 130 см.Ако искате устойчив на въздействия печат с фотокачество върху различни видове самозалепни фолиа, винил, тапети, материали за светещи витрини и други, то максималната ширина е до 160 см.

4. Защо отпечатаните на лазерна машина цветове не изглеждат такива, каквито са на екрана на компютъра ми?

Принтерите и мониторите възпроизвеждат цветове по различни начини.
Мониторите използват цветови модел RGB (червено, зелено, синьо), който поддържа по-широк спектър от цветове. Някои принтери използват – CMYK (циан, магента, жълт, черен) модел.

5. Има ли изисквания към предварително подготвени от клиента файлове за печат?

Изпълнението на техническите изисквания към файловете, които ни подавате, гарантира по-бързо обслужване и по-качествен продукт – вашия продукт.
В зависимост от технологията на печат видовете файлови формати, които приемаме, се делят на няколко групи:
– за дигитален и офсетов печат: приемаме файлове с разширения .pdf, .cdr, .eps, .psd, .tif, .jpg
– за екосолвентен печат: приемаме файлове с разширения .pdf, .tif, .jpg
– за фотопечат: приемаме файлове с разширения .pdf, .tif, .jpg
– за печат върху CD/DVD: приемаме файлове с разширения .tif, jpg
За всички останали файлови формати не можем да гарантираме качествен печат.

6. Какъв файл е нужен за качествен лазерен или офсетен печат с подготвен от клиента проект?

Всички растерни и векторни обекти трябва да бъдат в CMYK цветово пространство. Всички текстови обекти трябва да бъдат конвертирани в криви (във векторни обекти), ако файловият формат позволява векторна графика, или растеризирани, ако файловият формат не я позволява. Размерът на изделието във файла трябва да бъде с размерите, с които искате да е крайното изделие, плюс минимум по 2 мм от страните, които имат обрязване. Важните обекти, като текстове и други подобни, трябва да бъдат поне на 7 мм от края на изделието във файла (изключение правят по-малките изделия, като визитки например – при тях текстът и важните обекти трябва да бъдат на поне 5 мм от границата за обрязване). Освен това резолюцията на растерните обекти трябва да е поне 300 dpi.

7. Какъв файлов формат трябва да използвам, при подаване на файлове за печат?

PDF (Portable Document Format) е най-разпространеният и предпочитан файлов формат за подаване на файлове за печат. С инсталирането на PDF драйвер за печат на вашия компютър, почти всяка програма може да генерира PDF файл, подходящ за печат.

8. Какви трябва да са снимките за да не са с лошо качество при различните видиве печат?

За да се отпечата дадена снимка с високо качество, нейната резолюция трябва да е приблизително 300dpi. Избягвайте снимки и графики, изтеглени от интернет. Често те са с ниска резолюция, обикновено 72dpi или 96dpi.

копи-център-чуденн-свят-лого

Имате въпроси?

ИМАТЕ ИДЕЯ И ИСКАТЕ ДА ВИ ПОМОГНЕМ ДА Я РЕАЛИЗИРАТЕ?

СВЪРЖЕТЕ СЕ